viernes, 18 de abril de 2008

ACCIO REGNE DE VALENCIA

ACCIO CULTURAL, SOCIAL I ECONOMICA DEL REGNE DE VALENCIA (ARV), se presentà el passat dijous, 13 de març, a les 19:00 h en l’Aula de Cultura CAM, en la Llongeta del Mercat, del Cap i Casal del Regne de Valencia.
Casi un centenar de persones, moltes d’elles dirigents o membres d’associacions de diferents parts del territori valencià, acodiren a la crida feta per esta nova entitat que naix en l’anim de convertir-se en una Plataforma des de la qual contribuir a unir les forces del valencianisme cultural, social i economic. Una plataforma que vol ser dinamisadora de distintes accions encaminades a consolidar un valencianisme de construccio.

Tres parlaments foren la part central d’esta ilusionant presentacio.
▪ Maria Dolors García Broch obri l’acte; en les seues paraules de presentacio feu una crida a totes les persones que, cansades per anys de lluita i treball pel valencianisme, permaneixen inactives en les seues llars, i els animà a contribuir, en renovades energies, a participar d’un proyecte que sobre tot treballarà per la veritat del valencianisme, i per a mitigar les falacies, distorsions i falses concepcions del fet valencià.
▪ En la segona intervencio, Juli Moreno, en nom de l’area Cultural, resaltà aspectes com el valor de la cultura com a motor dels pobles, a la vegada que insistia en la necessitat de velar per les particularitats de la cultura valenciana i d’exigir respecte a les manifestacions de les quals el Poble Valencià ha segut el seu protagoniste. Feu una crida a l’unio del valencianisme.
▪ Per l’area Social, Manuel Soler parlà de sentiment de poble, de coherencia, d’organisacio i de la necessitat de consolidar un proyecte de futur autenticament valencià. Entre unes atres coses, senyalà la necessitat de guanyar-se el respecte basant-se en la coherencia de les accions, sense deixar de respectar als que no estan en nosatres pero treballen pel mateix futur. Un llistat d’activitats, ya iniciades o que es posaran breument en marcha, fon una atra part interessant del seu parlament.
- Raul Cerdá parlà breument de diferents aspectes tecnics i d’organisacio i de la prevista aplicacio de les noves tecnologies al proyecte presentat.

En l’acte se presentaren ya dos campanyes dirigides als comerços, es tracta de dos cartellets referits, un a l’obligacio de dispondre de fulls de reclamacio en la llegenda: “Est establiment te fulls de reclamacio a disposicio de qui els solicite”; l’atre, animava i convidava al client a parlar en valencià: “Que en est establiment es parle valencià depen de voste”. Com es va indicar, es la primera “accio” per a fer front al “Nurmalitzat”, llengua hibrida en la que apareix algun d’estos mensages junt al logo de la Generalitat Valenciana.
La gent jove que va assitir quedà impactada tambe perque se feu entrega d’un CD en musica i cançons Rap d’un artiste valencià, jove tambe, que compon i canta en les seues dos llengües: la valenciana i la castellana.

De la tanda de preguntes posterior i de les respostes que se donaren volem destacar dos punts:
- Que la branca Economica s’activarà en breu.
- Que ARV no es una formacio politica.

Eren ya varies les associacions adherides que donaren soport a l’acte i al manifest de presentacio (que es reproduix en el revers d’este full), i en varen ser mes les que mostraren el seu recolzament i adhesio en el mateix acte.

Associacions com la Plataforma Jovenil Valencianista, Plataforma Normes d’El Puig, Mestres i Llicenciats del Regne de Valencia, Associacio Valenciana d´Agents de Viages i Professionals del Sector Turistic, Colectiu Cavanilles, Regne de Valencia Gais i Lesbianes, Grup Cultural Ilicita “Tonico Sansano”, Associacio deportiva Motoristes Blaus, Grup Espeleologic Valencià, Mestres jardiners i productors de plantes ornamentals del Regne de Valencia, Colectiu Valldaura, Circul Cultural Borrianenc, Circul Valencianiste d’Alboraya, Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana, Institut d´Estudis Valencians, … l’editorial Mosseguello, les revistes Niu d´Art i Mon Actual, aixina com significats valencianistes se donaren cita per a recolzar el naiximent d’este nou proyecte que ya es realitat:

ACCIO REGNE DE VALENCIA

No hay comentarios: